Golf

Aktuell banstatus

Slottsbanan

Ordinarie greener öppna från 7 jan 2022!

Ordinarie greener på Slottsbanan är öppna igen – flaggorna har satts ut och det är åter tillåtet att spela mot ordinarie green då det inte är frost eller snö på greenerna. Vi vädjar till er alla att använda ert bästa golfvett när ni spelar mot de mjuka och känsliga greenerna. Att laga ditt eget – och gärna andras – nedslagsmärke är självklart, men extra viktigt på de mjuka, känsliga ytorna. Om vi hjälps åt och är försiktiga kan vi hålla igång spelet under årets mörkaste månader!

OBSERVERA att det alltid är olämpligt att beträda greener om det är frost och snö! Gräset bryts och dör och det tar mycket längre tid att få greenerna i ordning till våren!

Korthålsbanan är öppen med ordinarie greener – kanske läge att träna närspel när vintersolen tittar fram? Passa annars på att önska en puttingmatta i julklapp (klicka här för exempel) och överraska dina vänner när vårsäsongen drar igång! Tänk att sätta 74% av alla 3-metersputtar!!

Hos oss slipper du spela på slagmatta – men hjälp till att fylla igen torvor och laga med sand! Påsar finns att hämta vid utgången till banan vid klubbhuset!

Njut av möjligheten till spel och håll avstånd!

DWGK:s LOKALA REGLER

Läs mer…

En unik golfupplevelse på Degeberga Widtsköfle Golfklubb

Klicka här för att läsa om en unik upplevelse på Slottsbanan!

 

Korthålsbanan - 9 hål Pay&Play

Vår 9-håls Korthålsbana (Pay & Play) är öppen hela året. Här spelar alla som vill riktig golf på ordinarie greener och tillämpar boll-ränna vid kö (ingen tidsbokning).

Kom och prova på golf! Vi har klubbor att hyra eller låna ut – kontakta Receptionen 044 – 355035 eller epost info@dwgolfklubb.se

Välkommen!

Se filmer från banan

Att spela links-golf

Läs här vad Tommy Nordström DWGK arkitekt säjer om att spela linksgolf på heden vid Degeberga.

Spelade golf på Degebergabanan idag, den 4:e augusti 2016. Till min stora glädje fick jag spela på linksliknande fairways, torra och fasta, där bollen ligger bart eller ”tight”, vilket är golfens ursprungliga ideal.

Den tidiga golfen under 17 och 1800-talet skedde enbart på naturliga kustnära sandiga områden, s.k. linksområden som också fungerade som betesmark för får. Här trivs de lämpligaste gräsen för golfspel, nämligen rödsvingel och rödven, finbladiga gräs som tål torka och bildar den bästa turfen för golfspel.

Och det gäller fortfarande, även om den ”amerikanska” stilen med saftigt gröna och mjuka gräsytor har skapat en annan typ av golf, s.k. target golf. Denna typ av golf har blivit mer utbredd, kanske för att det är betydligt lättare att träffa en boll från en mjuk fluffig gräsmatta än att träffa en boll som ligger ”tight” på en torr och fast linksturf.

Degeberga-Widtsköfle Golfklubb har tack vare det torra och sandiga underlaget en naturlig ängsturf med stort inslag av rödsvingel, turfen innehåller även en hel del andra naturliga och torktåliga örter och gräs som bildar en väldigt fin naturlig spelyta. Att träffa en golfboll rent från ett ”tight” läge kräver betydligt större spelskicklighet än att spela från en mjuk, saftigt grön gräsmatta.

Det är ett fåtal banor i Sverige som kan erbjuda denna högkvalitativa linksturf – man kan få uppleva det på Falsterbo, Flommen och Torekov och även på Degeberga-Widsköfle.

Jag hoppas att klubben fortsättningsvis också kan erbjuda dessa unika spelförhållanden, torr, fast och naturlig turf ägnad för den ultimata golfupplevelsen – Skottladgolf i Skåne!