Golf

Aktuell banstatus

Slottsbanan

Banan är öppen  – Sommargreener gäller from 27/2

Äntligen! Sommargreenerna öppnas igen 27/2.

MEN extremt viktigt att laga nedslagsmärken, eftersom greenerna extra mjuka nu.

Vi har ingenting emot om matta används, men inget krav. Njut av möjligheten till spel och håll avstånd!

Vi öppnar samtidigt reception och servering, till att börja med mellan 09.00—14.00.

VÄLKOMNA!

 

Lägesförbättring på fairway

Även om det nu är mycket grönare på fairway, så gäller fortsatt lägesförbättring, inte minst för att spara den. Använd sandsäck om ni ändå slår upp torv!

Lägesförbättring med en klubblängd gäller fortfarande i bunkrarna.

Bra att veta: 

Vi har nu stängt bollplockningen på ranchen. (from 1/12)

Nu är det självplock.

Vattnet vid entrén är stängd för vintern och vi hänvisar till Reception alt. kranen på lilla stugan.

Krattorna åter i bunkrarna, bl à för att underlätta för banpersonalen.
Frivillig användning av dem, gärna med handske på.

 

 

Ring Receptionen under öppettider för att få informaiton om dagsaktuella förhållanden Tel 044-355035

En unik golfupplevelse på Degeberga Widtsköfle Golfklubb

Klicka här för att läsa om en unik upplevelse på Slottsbanan!

 

Korthålsbanan - 9 hål Pay&Play

Vår 9-håls Korthålsbana (Pay & Play) är öppen hela året. Här spelar alla som vill riktig golf på ordinarie greener och tillämpar boll-ränna vid kö (ingen tidsbokning).

Kom och prova på golf! Vi har klubbor att hyra eller låna ut – kontakta Receptionen 044 – 355035 eller epost info@dwgolfklubb.se

Välkommen!

Se filmer från banan

Att spela links-golf

Läs här vad Tommy Nordström DWGK arkitekt säjer om att spela linksgolf på heden vid Degeberga.

Spelade golf på Degebergabanan idag, den 4:e augusti 2016. Till min stora glädje fick jag spela på linksliknande fairways, torra och fasta, där bollen ligger bart eller ”tight”, vilket är golfens ursprungliga ideal.

Den tidiga golfen under 17 och 1800-talet skedde enbart på naturliga kustnära sandiga områden, s.k. linksområden som också fungerade som betesmark för får. Här trivs de lämpligaste gräsen för golfspel, nämligen rödsvingel och rödven, finbladiga gräs som tål torka och bildar den bästa turfen för golfspel.

Och det gäller fortfarande, även om den ”amerikanska” stilen med saftigt gröna och mjuka gräsytor har skapat en annan typ av golf, s.k. target golf. Denna typ av golf har blivit mer utbredd, kanske för att det är betydligt lättare att träffa en boll från en mjuk fluffig gräsmatta än att träffa en boll som ligger ”tight” på en torr och fast linksturf.

Degeberga-Widtsköfle Golfklubb har tack vare det torra och sandiga underlaget en naturlig ängsturf med stort inslag av rödsvingel, turfen innehåller även en hel del andra naturliga och torktåliga örter och gräs som bildar en väldigt fin naturlig spelyta. Att träffa en golfboll rent från ett ”tight” läge kräver betydligt större spelskicklighet än att spela från en mjuk, saftigt grön gräsmatta.

Det är ett fåtal banor i Sverige som kan erbjuda denna högkvalitativa linksturf – man kan få uppleva det på Falsterbo, Flommen och Torekov och även på Degeberga-Widsköfle.

Jag hoppas att klubben fortsättningsvis också kan erbjuda dessa unika spelförhållanden, torr, fast och naturlig turf ägnad för den ultimata golfupplevelsen – Skottladgolf i Skåne!