Policy för personuppgifter

Policy för personuppgifter

Från fredag den 25 maj 2018 kommer personuppgiftslagen (PUL) att ersättas av den nya dataskyddsförordningen (GDPR) som är framtagen för att skydda dig som privatperson. Du behöver inte göra något inför dessa förändringar, men läs gärna igenom hur vi hanterar dina personuppgifter.

Inom golfen gör vi dagligen vi en stor mängd databehandlingar i Golfens IT-system (GIT) som är Golfsveriges gemensamma verksamhetssystem. Du som golfare kan bland annat boka starttid, registrera handicapgrundande ronder och anmäla dig till tävlingar i webbtjänsten Min Golf. Golfklubbar administrerar medlemsregister, arrangerar tävlingar och utbildningar. Vi på SGF för bland annat statistik över golfspelet i Sverige, skickar nyhetsbrev och tillhandahåller adresslistor för tidningen Svensk Golf.

Ny personuppgiftspolicy
Du ska kunna känna dig trygg med hanteringen av dina personuppgifter i golfen. I samband med övergången till GDPR har vi tagit fram en policy som beskriver hur vi registrerar, lagrar och använder den information vi har om dig, vilka regelverk och bestämmelser som gäller kring personuppgifter i Golfsverige och vilka rättigheter du har som medlem och privatperson. Du hittar den nya policyn på golf.se/personuppgiftspolicy.

Ta del av dina egna personuppgifter
I webbtjänsten Min Golf kan du se majoriteten av de personuppgifter som registrerats och behandlats. Det gäller allt från dina adressuppgifter till handicappåverkande ronder och resultat i golftävlingar. Du kan själv ändra, ta bort och lägga till uppgifter. I Min Golf finns också ett antal personliga inställningar du bör känna till, exempelvis att du kan NIX:a dig från utskick och enkäter.

Information från SGF
Vi hoppas att du vill fortsätta att ta emot information från SGF om till exempel regler och handicap, tävlingar och erbjudanden från SGF och våra partners. Om du inte vill ha fler mejlutskick från Svenska Golfförbundet, följ instruktionerna för hur du avregistrerar dig nedan.

Vill du veta mer om dina rättigheter eller hur vi på Svenska Golfförbundet hanterar dina personuppgifter, kontakta oss på info@golf.se.

Klicka här för att läsa om Svenska Golfförbundets policy för personuppgifter.