Paragolf

På gång:

Utomhusträningen börjar måndagen den 31/8 på DWGK

Vi träffas varje måndag kl 17.30-19.00. Samling vid bollmaskinen vid rangen. Välkommen!

Pris: 350 kr/höstterminen.

Träningsdatum:
Hösten: 31/8, 7/9, 14/9, 21/9, 28/9, 5/10, 12/10

Anmäld dig till: christina.lindberg@furuboda.se

Prova på tillfälle för Synskadade 19/9

SRF Skåne har gått ut med en inbjudan till sina medlemmar. Det blir golfaktiviteter kl 13-15.

Paragolf - golf för alla!

Välkommen att spela golf och träna oavsett vilken funktionsvariation du har. I vår grupp får alla vara med.

Tillsammans med vår pro Måns Lundberg lägger vi upp ett träningsschema under vår- och hösttermin.

OBS! Golf är en sällskapssport och då är det viktigt att ens vänner/ledsagare/familjemedlemmar också spelar golf. Så vill du ha träning samtidigt med oss så är alla varmt välkomna!

DWGK har mångårigt samarbete med Furuboda Folkhögskola, där stor kompetens finns inom golf, bemötande och handikappkunskap. Christina Lindberg som är medlem i DWGK har anknytning till Furuboda och är eldsjälen som tillsammans med DWGK Paragolfsektion driver verksamheten. Klubben har ett fantastiskt stort och bra träningsområde och en av Sveriges finaste korthålsbanor som gör träningen rolig.
Golfbil och klubbor finns att låna under träning. Klubben har under säsong möjlighet att låna en powergolf stol från Furuboda. Stolen gör det möjligt för rörelsehindrade att stå upp och slå. Har du elscooter eller permobil så kan du använda de på banan.

Lär dig mer om paragolf

Svenska Golfförbundet har mycket material, bilder och filmer som visar dig som är nyfiken mer om paragolfverksamheten.

Värt att notera är att det finns elitverksamhet både lokalt, på nationell och internationell nivå. Sverige ligger långt framme, men andra nationer kommer starkt. Vi hoppas på att golfen kommer in i Paralympics så småningom.

Här kan du se en film om paragolf!

Henrik Stenson är ambassadör för paragolf i Sverige. Här kan du se en film där Henrik Stenson delar ut pris till Årets Paragolfare!