Klubben

Tisdagsgolfen 2020 startar 7/4

Klubbens tisdagsgolf 2020!

Spela gärna men ej som tävling

Styrelsebeslut 2020-03-29 har tagits om att inga tävlingar ska genomföras t.v.

Detta betyder att måndagsgolfen och tisdagsgolfen gärna och absolut får spelas men det ska inte genomföras som tävling. Vi ska varken hantera varandras scorekort eller dra turordning via golfbollar bl a.

Alla medlemmar – damer, herrar och juniorer som önskar spela golf på tisdagsförmiddagarna är varmt välkomna till vår tisdagsgolf.

Tisdagsgolfen är en löpande tävling för medlemmar i DWGK och löper under hela säsongen över 23 tisdagar varav de åtta bästa ronderna räknas. Varje tisdag är det även en deltävling med tre pristagare.

OBSERVERA:
Under Juni, Juli och Augusti flyttar vi fram första starttid till kl 10:00 för att göra det möjligt att ge starttider åt våra greenfeegäster.

Tävlingsperiod
Tisdagsgolfen startar den 7 april (om vädret tillåter) och avslutas den 8 september 2020.

Regler
Följande regler kommer att gälla för 2020:

Anmälan och avanmälan
Anmäl dig till Tisdagsgolfen på Min Golf eller genom att kontakta Receptionen på tel 044-355035 eller e-post info@dwgolfklubb.se .
De som har deltagit första tisdagen kommer att automatiskt bli anmälda till nästa tisdag och så vidare. Övriga måste anmäla sig.  Kan man inte deltaga nästa gång skall man avanmäla sig.

Varje deltagare skriver ett scorekort med sitt namn, exakt hcp, vilken tee man önskar spela samt starttid. Vill man deltaga i den Löpande tävlingen betalar man 20:- till receptionen.

Spontandeltagande
Det finns även en möjlighet att spontant komma ner till klubben på tisdagarna men dock senast en kvart innan första start. Ni kommer då antingen att kunna spela i en redan lottad boll där någon spelare uteblivet eller så blir de sista bollarna en fyrboll. Vi har även reserverat två starttider utöver de som har lottats.

Starttid
Du får starttiden till söndag lunch. Vi kommer att gå ut i trebollar. Observera att starttider kan variera beroende på bokningsläge för andra gäster. Kolla noga på Min Golf! Avståndet mellan bollarna blir sju minuter.

Startavgift
Startavgiften på 20:-. Priser kommer att delas ut till de tre bästa i varje deltävling samt till de tio bästa i den Löpande tävlingen. Vi samlar även en pott till en gemensam avslutningsresa med golf till annan bana. (Om man missat deltagande i den löpande tävlingen får delta i avslutningsresan mot en avgift som motsvarar de antal ggr man deltagit med spelavgift.)

Scorekortet lämnas till receptionen
Alla bollar startar på hål 1 på avsedd tee. Om man deltager i löpande tävlingen lämnas underskrivet scorekort till receptionen. Även de som inte deltar i tävlingen kan lämna in sina scorekort för att få sina resultat registrerade. När sista boll har kommit in tas resultat fram från GIT och prisutdelning (tre priser) sker i restaurangen. Obs att pristagare måste närvara vid prisutdelning, annars går priset vidare till nästa i tur. Vi hoppas att alla spelare stannar kvar till prisutdelning för social samvaro oavsett resultatet i tävlingen.

Automatiserad resultatrapportering
Precis som tidigare år automatiseras resultatrapporteringen med hjälp av funktioner i GIT-systemet på Min Golf. Vi skapar en Order of Merit (OoM) tävling där man anger att de åtta bästa resultaten från alla tisdagar skall ingå. Man anger också antalet tisdagar man måste ha spelat för att komma med i OoM-listan. Ställningen i den löpande tävlingen redovisas löpande i GIT-systemet.

Prisutdelning
Prisutdelning för den Löpande tävlingen sker tisdagen efter sista speldag i samband med vår avslutande utfärd till annan golfklubb.

Vi hoppas på ett stort deltagande i årets Tisdagsgolf under gemytliga former!

Klas Petersson

Tisdagsgolfen 2019 är avgjord!

Sista omgången i tisdagsgolfen spelades tisdag 10 sep på DWGK och på sedvanligt sätt åkte tisdagsgolfarna på utflykt för att dela ut pris och avsluta med en trevlig dag med morronfika, 18 hål golf och avslutande lunch sista tisdagen – i år tisdag 17 sep.

Utflykten gick i år till fantastiskt trevliga Ystad GK som presenterade en bana i väldigt bra skick och ett väder som inte gick av för hackor! Medelvind på 15 m/s och säkert 20 i byarna. Blandat med korta regnskurar blev det ändå en trevlig runda.

Tisdagsgolfens Order of Merit vanns 2019 av Rune Svensson på fina 579 slag. Tvåa blev Leif Lindström på 581 slag och tredje platsen gick till Carl-Gustav Runtorp på 583 slag.

Fullständig prislista (order of merit) finns må min golf, klicka på länken för att logga in.

Tävlingen tisdag 17 sep på Ystad Golfklubb vanns av Lena Lindström (damklassen) och Hans-Inge Nilsson (herrklassen). Resultaten präglades av den hårda vinden!

Grattis till alla pristagare och tack till alla som deltagit och gjort tisdagsgolfen 2019 till en spännande tävling.

Tack också till Klas och Jan-Erik som tagit över tävlingsledningen för tisdagsgolfen efter Björn Nilsson – som för övrigt gästade oss på tävlingen i Ystad!