Seriespel herrar 2021

Kontaktperson:
Gunnar Perminger

Facebookgrupp:
”Degeberga-Widtsköfle GK Seriespel Herrar”

Våren verkar vara här, och golfsäsongen drar igång

Föregående år blev allt seriespel inställt. Hur det kommer att bli i år, beror på de direktiv som vi får från Skånes Golfförbund. De senaste nyheterna fick vi för några dagar sedan. Där sägs att allt är fullt planerat, men att man måste följa Svenska Golfförbundets anvisningar. Det har aviserats nya anvisningar den 1/3, att gälla i första hand en månad. Därefter kommer nya besked. Vi får följa detta, men planera som om det blir genomförbart.

Det betyder att vi skall planera för att spela seriespel under 2021, med ett lag i H50, två lag i H60 och ett lag i H70. Indelningen i respektive serie, är densamma som för 2020. Dock kan det vara så att något lag dragit sig ur, och något kan ha kommit till.

Nedan en länk till spelschema, med datum och plats:

I spelschemat visas, av någon anledning, att Degeberga skall spela med två lag, i H70. Vi har anmält ett lag. Kanske bestämmer vi att spela med två lag, men det är helt beroende på hur många som vill delta.

Jag vill uppmana alla, som tidigare deltagit i seriespelet, att vara med även i år. Jag hoppas samtidigt att många, som inte tidigare deltagit, vill testa att spela seriegolf. Varje serie består av sex, eller ibland fem, lag. Vi spelar alltså fem eller sex rundor, på olika banor och med olika medspelare. Resultaten räknas så att de fyra bästa i varje lag räknas samman, till lagets resultat. I varje omgång delas det ut pris, till de tre bästa brutto-, respektive netto-resultaten.

Nedan en länk till tävlingsvillkor:

Laguttagning sker så att de sex spelarna, med lägst handikapp, spelar första omgången. Därefter tas laget ut så att de två spelare, vars resultat inte räknades in i lagets sammanlagda resultat, står över nästa omgång. Förhoppningsvis kommer vi att bli så många, i varje åldersklass, att det kommer att finnas reserver, då vi inte kan räkna med att alla kan ställa upp i varje omgång.

Om du känner att du vill delta, kontakta respektive lagledare, enligt nedan.

Lagledare:

H50                    Hans Persson                               hp@t-kartor.se

H60, två lag     Arne Melander                           0760-241 791                             arnemelander@icloud.com

H70                    Gunnar Perminger                     070-372 92 45                            gunnar.perminger@telia.com

Planer finns för en träff, där de som visat intresse att vara med, kan ses på klubben och spela en runda tillsammans. Jag återkommer med tid/datum.

Upplev kamratskap och nya banor

Jag vill också uppmana alla att ställa upp och representera vår klubb. Det är fantastiskt roligt att åka runt och uppleva kamratskap, både inom laget, och med andra klubbar, samtidigt som det är en upplevelse att spela andra banor.

Gunnar Perminger