Uppdaterad Damsektions info pga covid-19

Hej Alla Damer!

Har precis fått mejl från Skånes Gf angående damserierna. All tävlingsverksamhet före den 30/6 är inställd och besked om hur det blir sedan lämnas senast en månad före detta datum.

Till följd av detta ställer vi in de uttagningstävlingar som planerats den 19 respektive 27 april.

Vi har dock kvar de bokade tiderna för de som vill spela före ev vårmöte.

Måndagsgolfen startade 6/4 och vi var 8 damer som njöt av vår fina bana i vårsolens glans.

Någon hörde av sig o trodde inte vi spelade tillsammans men jag antog att det var självklart då vi inte gått ut med något annat besked.

Vi följer de regler styrelsen gått ut med dvs ingen tävling o lottning med bollar. Sonja räknade in oss enligt skolprincipen och det fungerade bra.

Torsdagsgolfen börjar den 16/4 enligt  plan.

Trevlig helg med många ägg!

Golfhälsningar ifrån Gunilla, damsektionen

Håll dig uppdaterad och läs mer på damsektionens sida

Påsklägret blir av – Anmäl dig gärna

Påsklägret närmar sig och många hör av sig med anledning av covid-19.
Vi planerar för att genomföra lägret men kommer anpassa för att minska smittorisken. På nedanstående länkar går att läsa om förhållningssätt och anpassningar.
Som hela samhället påverkas naturligtvis också golfsporten men då det är en utesport och utan närkontakt mellan utövare finns fortsatt goda möjligheter att spela golf.

Anmälan till lägret görs via mail på dwgkjunior@gmail.com

Lägret är öppet för alla, med eller utan golferfarenhet. Så detta är en möjlighet att inte bara börja säsongen utan hela golflivet. Golfklubbor finns att låna.

Lägret är för barn födda 2010 eller tidigare men har ni yngre barn som vill vara med är de också välkomna i vuxens sällskap.

Länkar för riktlinjer med anledning av covid-19:

PÅSKERBJUDANDE – Greenfee

FORE! Spela obegränast med golf mellan den 6-13 april för endas 1195 kr.

Inställt – 2 april föreläsning Kicki Forsenhäll & upptaktsträff

Pga av Corona pandemin har vi valt att ställa in föreläsningen och upptaktsträffen.
mvh Damsektionen

Bollmaskinen öppnad för säsongen

Nu är bollmaskinen öppen för säsongen. Välkommen till rangen på DWGK för träning!

Krattor insamlade och flaggan kvar i hålet

DWGK följer Golfförbundets tillfälliga lokala ordningsföreskrifter
med anledning av Covid-10.

• Inte ha krattor i bunkrarna (krattorna är insamlade)
  • Flaggan ska förbli hålet

För att minska risken för smittspridning under rådande coronapandemi gäller nedanstående tillfälliga lokala ordningsföreskrifter vid spel och tävling på vår anläggning tills annat meddelas. Rekommendationerna är sammanställda av R&A och Svenska Golfförbundets Regelkommitté.

Ronder spelade enligt dessa råd och riktlinjer är giltiga som handicapronder.

Flaggstången

Flaggstången bör/ska alltid lämnas kvar i hålet även vid spel på green. Om flaggstången måste vidröras för att centreras i hålet bör spelaren använda handske, alternativt med en klubba.

Hålet

När bollen ska tas upp ur hålet bör spelaren använda handske.

Bunkrar

Bunkerkrattor ska ej användas. Spelaren bör/ska efter att ett slag eller annan åtgärd gjorts i en bunker jämna ut sanden med sin fot eller en klubba.

Brott mot ordningsföreskrift är inte pliktbelagt men ingår i det uppförande som förväntas av alla spelare enligt Regel 1.2a.

Anmäl dig till Tisdagsgolfen 7/4

Nu är det tid att anmäla sig till första omgången av säsongens tisdagsgolf.
Logga in på min golf och anmäl er,
Ni behöver endast anmäla er första gången sedan lottas ni in på nästa tisdag.
Om ni får förhinder glöm ej att avboka.
Obs! Nu i virustider; håll minst en klubblängds avstånd till era medspelare
och efter spel bocka och tacka.
Golf är frisk vård så låt oss förbi friska.
Herrsektionen/Tisdagsgolfen.

Nya receptionstider

Välkommen till DWGK.

Receptionens öppettider from 24/3
Tis-Fre kl 08.00-14.00

Telefontid:
Tis-fre kl 09.00-13.00

info@dwgolfklubb.se

På klubblängds avstånd – Corona-19 info

På klubblängds avstånd!

Golf är en fantastisk sport! Även i dessa tider med Coronavirus kan man vistas ute i friska luften och utöva sporten, bara man vidtar försiktighetsåtgärder. Se alltid till att hålla ”klubblängds avstånd”!

Styrelsen tar allvarligt på den rådande situationen. Vi vill uppmana till försiktighet. Följ de allmänna råden som myndigheterna ger. Vistas ni på klubben och banan, så bilda inte grupper där ni står för nära varann!

Vi följer utvecklingen, och försöker vidta de åtgärder som är nödvändiga. En sådan är att den nya serveringen som ska dra igång nästa vecka, kommer att ha ett mer begränsat utbud än vi tänkt oss. Vi kommer att servera kaffe, inplastade kakor, dricka och så småningom glass. Vi undviker att hantera livsmedel som tillagas, såsom korv och smörgåsar.

Vi ökar öppettiderna i reception/servering nästa vecka, vilket gör att ni kan få bättre service. Vi rekommenderar dock att ni inte besöker oss mer än nödvändigt, t ex behöver ni inte anmäla ankomst inne i receptionen den närmaste tiden. Bokning av tider sker enklast via Min Golf eller andra appar (där kan ni också ankomstanmäla er).

Den pågående pandemin kommer att påverka oss som klubb och spelare rejält. Framförallt hoppas vi att få se er alla friska på banan under säsongen! Än en gång: Håll klubblängds avstånd!!

Georg Krantz, ordförande

Anmäl dig till Juniorläger i Påsk

Välkommen till vårt populära kom-igång läger.