Aktuell banstatus

Slottsbanan

Slottsbanan är i fint skick och det rullar fint på våra greener! Se Måns Lundberg sätta sitt andra försök! Fin puttlinje!

Vi klippte högruffarna i mars i år. Detta främst för att det ska bli lättare att hitta bollen om man (mot förmodan) hamnar i ruffen. Det kommer att vara lika svårt att ta sig därifrån när gräset vuxit upp igen!

Vi har också höjt klipphöjden något på fairway, och gjort lite annorlunda klippning på någon tee. Vidare har vi flyttat röd tee på hål 14 till guldtee, samt blå till röd.

Se information i klubbhuset om dagsaktuella förhållanden (t.ex. lägesförbättring, dressing av greener etc.) eller ring Receptionen Tel 044-355035

Korthålsbanan

Vår Pay & Play bana är öppen. Här spelar vi på ordinarie greener hela året!

Välkommen!

Se filmer från banan

Att spela links-golf

Läs här vad Tommy Nordström DWGK arkitekt säjer om att spela linksgolf på heden vid Degeberga.

Spelade golf på Degebergabanan idag, den 4:e augusti 2016. Till min stora glädje fick jag spela på linksliknande fairways, torra och fasta, där bollen ligger bart eller ”tight”, vilket är golfens ursprungliga ideal.

Den tidiga golfen under 17 och 1800-talet skedde enbart på naturliga kustnära sandiga områden, s.k. linksområden som också fungerade som betesmark för får. Här trivs de lämpligaste gräsen för golfspel, nämligen rödsvingel och rödven, finbladiga gräs som tål torka och bildar den bästa turfen för golfspel.

Och det gäller fortfarande, även om den ”amerikanska” stilen med saftigt gröna och mjuka gräsytor har skapat en annan typ av golf, s.k. target golf. Denna typ av golf har blivit mer utbredd, kanske för att det är betydligt lättare att träffa en boll från en mjuk fluffig gräsmatta än att träffa en boll som ligger ”tight” på en torr och fast linksturf.

Degeberga-Widtsköfle Golfklubb har tack vare det torra och sandiga underlaget en naturlig ängsturf med stort inslag av rödsvingel, turfen innehåller även en hel del andra naturliga och torktåliga örter och gräs som bildar en väldigt fin naturlig spelyta. Att träffa en golfboll rent från ett ”tight” läge kräver betydligt större spelskicklighet än att spela från en mjuk, saftigt grön gräsmatta.

Det är ett fåtal banor i Sverige som kan erbjuda denna högkvalitativa linksturf – man kan få uppleva det på Falsterbo, Flommen och Torekov och även på Degeberga-Widsköfle.

Jag hoppas att klubben fortsättningsvis också kan erbjuda dessa unika spelförhållanden, torr, fast och naturlig turf ägnad för den ultimata golfupplevelsen – Skottladgolf i Skåne!