Aktuell banstatus

Slottsbanan

Slottsbanan är i sommarskrud!

Efter en fantastisk vår är nu Slottsbanan klädd i sommarskrud!

• Fairways är gyllenbruna – som en Skotsk linksbana skall vara! Fairway vattnas sparsamt och en träff mitt i kan ge väldigt lång rull – titta efter bollen en bit längre fram än vanligt!
  • Vi har klippt en ”klippning 3” ca 2 meter innan högruffen på strategiska ställen för att förhindra att snedträffar rullar ut i högruffen.
  • Högruffen börjar anta sin rödbruna färg – och vajar lätt i sommarbrisen!
  • Våra bunkrar har fått kompletterande sand och är i fint skick.
  • Foregreen är nedklippt – använd gärna puttern vid de korta slagen in mot green
  • Greenerna har 8 – 8,5 på stimpen och har växt ihop fint efter vinterns hårda behandling.

Få information i klubbhuset om dagsaktuella förhållanden (t.ex. lägesförbättring, dressing av greener etc.) eller ring Receptionen Tel 044-355035

En unik golfupplevelse på Degeberga Widtsköfle Golfklubb

Klicka här för att läsa om en unik upplevelse på Slottsbanan!

Korthålsbanan - 9 hål Pay&Play

Vår 9-håls Pay & Play bana är öppen. Här spelar vi riktig golf på ordinarie greener och tillämpar boll-ränna vid kö (ingen tidsbokning).

Kom och prova på golf! Vi har klubbor att låna ut – kontakta Receptionen 044 – 355035 eller epost info@dwgolfklubb.se

Välkommen!

Se filmer från banan

Att spela links-golf

Läs här vad Tommy Nordström DWGK arkitekt säjer om att spela linksgolf på heden vid Degeberga.

Spelade golf på Degebergabanan idag, den 4:e augusti 2016. Till min stora glädje fick jag spela på linksliknande fairways, torra och fasta, där bollen ligger bart eller ”tight”, vilket är golfens ursprungliga ideal.

Den tidiga golfen under 17 och 1800-talet skedde enbart på naturliga kustnära sandiga områden, s.k. linksområden som också fungerade som betesmark för får. Här trivs de lämpligaste gräsen för golfspel, nämligen rödsvingel och rödven, finbladiga gräs som tål torka och bildar den bästa turfen för golfspel.

Och det gäller fortfarande, även om den ”amerikanska” stilen med saftigt gröna och mjuka gräsytor har skapat en annan typ av golf, s.k. target golf. Denna typ av golf har blivit mer utbredd, kanske för att det är betydligt lättare att träffa en boll från en mjuk fluffig gräsmatta än att träffa en boll som ligger ”tight” på en torr och fast linksturf.

Degeberga-Widtsköfle Golfklubb har tack vare det torra och sandiga underlaget en naturlig ängsturf med stort inslag av rödsvingel, turfen innehåller även en hel del andra naturliga och torktåliga örter och gräs som bildar en väldigt fin naturlig spelyta. Att träffa en golfboll rent från ett ”tight” läge kräver betydligt större spelskicklighet än att spela från en mjuk, saftigt grön gräsmatta.

Det är ett fåtal banor i Sverige som kan erbjuda denna högkvalitativa linksturf – man kan få uppleva det på Falsterbo, Flommen och Torekov och även på Degeberga-Widsköfle.

Jag hoppas att klubben fortsättningsvis också kan erbjuda dessa unika spelförhållanden, torr, fast och naturlig turf ägnad för den ultimata golfupplevelsen – Skottladgolf i Skåne!