Restaurang

Öl och vinlista

Öl

Carlsberg 33 cl (50 kr). Bryggs i Danmark och innehåller mer smak, beska och styrka.

Schierlinger pils 33 cl (50 kr). En tysk pils från Regensburg med en mjuk beska. 

Weltenburger Barock hell (60 kr). En mustig tysk lager. 

Weltenburger Weissbier (60 kr). Hell, mjuk och len med en härlig citrussmak. 

Knize  (60 kr). En ljus tjeckisk lager med en liten sötma och väldigt fin beska.

Rött vin

Rive Haute, Merlot/tannat Frankrike glas 55 kr hel flaska 210 kr. Tydliga toner av svarta vinbär och björnbär med behagliga tanniner. Fungerar utmärkt som den är eller till kött/fågel.

Zinsation, Zinfandel, Italien glas 55 kr hel flaska 210 kr. Ett medelfylligt vin med inslag av björnbär, plommon, fat, kryddor och lakrits. Passar till det mesta samt att avnjutas på egen hand.

Eikendal la grace, pinotage/syrah/Cabernet sauvignon Sydafrika glas 65 kr hel flaska 250 kr. Ett mycket välbalanserat vin med en bra balans mellan frukt, syra och struktur. I smak och doft hittar vi körsbär, tranbär, hallon, röd citrus, kryddor, tobak och mineraler. Gör sig bra till kötträtter eller som den är.

Vitt vin

Rive Haute colombard/sauvigning blanc, Frankrike glas 55 kr hel flaska 210 kr. Frisk smak med hög fruktsyra som lämnar behagliga grästoner i eftersmaken. Underbar som den är eller till lättare rätter samt till fisk skaldjur

Eikendal blanc, sauvignon blanc/chardonnay, Sydafrika. Ett friskt och härligt vin med en krispig och fräsch avslutning. Passar till lättare rätter eller att drickas på egen hand.

Rosé

Rive Haute, Cabernet sauvignon/tannat, Frankrike glas 55 kr hel flaska 210 kr. En fransk rosé när den är som bäst. Torr, kall och fruktig.

Pittnauer blaufränkisch/zweigeit/st Laurent Österrike glas 65 kr hel flaska 250 kr. I doften finns persika, lime och jordgubbar och med en elegant smak av nyplockade bär med balanserad fruktsyra. Passar till lättare maträtter eller att bara avnjutas som den är.

Mousserande

Misinguett cava, Spanien hel flaska 250 kr. I doften känns en mix av frukter och mest framträdande är gröna äpplen. Harmonisk och lite aptitretande med frisk syra i eftersmaken som ger en rund och elegant skön kiänsla av kvalité.

Mistinguett cava rosé, Spanien hel flaska 250 kr. Körsbärsröd till färgen och med härliga bubblor. Smaken är väldigt fräsch, feminin och rund med en härlig avslutning.

Champagne

Brice champagne, Frankrike hel flaska 795 kr. Smaken ger dig en härlig syra med fruktighet och sköna friska mineraler som avslutas med en viss brödighet. Underbar som den är men även till lättare rätter.