Juniorsektionen

Sommarlägret för juniorer 18-21 juli 2018 på Degeberga Widtsköfle GK

Den 18 till 21 juli arrangerade vi ett sommarläger för junior på klubben där 15 förväntansfulla juniorer deltog.

Varje dag började med träning av golfens olika slag med vår pro Måns.  Efter en gemensam lunch i golfrestaurangen spelade vi sedan tillsammans i olika gruppkonstellationer på lilla banan och Slottsbanan.

Efter flera veckor utan regn så inleddes lägret på onsdagens med regn hela dagen. Ändå var humöret på topp och juniorerna tränade på förmiddagen och eftermiddagen var det spel på lilla banan för alla för att se vilka delar av spelet som det behövdes tränas mer på.

På torsdagen och fredagen fortsatte träningen med bunkerslag, korta- och långa inspel, puttning samt pass på ranchen där det långa spelet tränades. På eftermiddagarna var det spel på Slottsbanan och lilla banan där det både var bästa boll och individuellt spel.

Mellan fredagen och lördagen var det övernattning på klubben för de junior som ville. På fredagseftermiddagen grillades det hamburgare och sedan var det spel på Slottsbanan för alla juniorerna. Fredagskvällen avslutades med film och fredagsmys i klubbhuset.

Lägret avslutades på lördag eftermiddag med en lagtävling på lilla banan, där vi kunde se att alla juniorerna hade gjort stora framsteg i sin golfutveckling.

Vi vill tacka alla juniorer som var med på lägret för en bra insats där alla gav allt under träningspassen och spelet på banan.

Träning 2018

Klicka här så får du veta mer om juniorträningen 2018!

Anmäl och betala till Receptionen.

Anmälan går också bra att göra till nån av funktionärerna i Juniorsektionen

Tel          044-355035

E-post:  info@dwgolfklubb.se

Funktionärer

Ordförande:

Morgan Johnsson

Sektionsledamöter:

Madeleine Johnsson, Anders Lorentzon, Peter Cederblad

Detta hände under juniorsäsongen 2017 på DWGK

När vi blickar tillbaka på 2017 så har det varit en händelserik säsong. Vi startade upp juniorverksamheten med ett kom-i-gång-läger den 14 och 15 april. Det var 10 juniorer med på lägret, där det både var träning och spel på båda våra banor.

Under året har vi haft två träningsgrupper för juniorer, en för ”nya på golf” och en för juniorer som har kommit längre i sitt golfande. Det har varit 12 juniorer med i träningsgrupperna. Vår pro Måns har hållit i träningarna och vi ser att juniorerna har gjort stora framsteg.

Den 19 till 22 juli hade vi golfläger med 16 juniorer på klubben. Det var intensiva dagar med träning på förmiddagen och spel på våra banor på eftermiddagen. Under lägret var det en övernattning på klubben och lägret avslutades med en tävling.

Under sommaren har Måns arrangerat 4 tävlingar för juniorerna som har varit mycket uppskattade.

Tre av klubbens juniorer har tävlat på Skandia Tour, Rookie Tour & SGDF minitour och tagit fina placeringar. På årets klubbmästerskap var det hela 13% juniorer med i startfältet och Evelina Johnsson blev klubbmästare i Juniorklassen.

Nu gäller det inte att släppa träningen utan hålla i gång svingen under vintern.

Juniorsektionen

Morgan, Anders & Madde