Seriespel

Damernas Seriespel 2017

Skåneserien 2017

Skånes Golfförbunds damsektion har under det gångna året beslutat sig för att ändra upplägget för Skåneserien inför 2017. Man har delat in Skåneklubbarna i olika zoner, där vi blivit placerade i Mittzonen.

I stället för att som tidigare ha ett lag som består av 2 klasser, A-klass och B-klass, har man tre olika serier för varje zon. De med handicap mellan 0 – 20,4 bildar en serie, de med 20,5 – 26,4 i handicap spelar i en annan och de som har 26,5 – 36 i handicap utgör den tredje.

Man spelar fyra omgångar + final i alla serierna. Ett lag representeras av 4 spelare varje omgång, varav de tre bästa resultaten räknas samman. Klubben får använda hur många spelare man vill under året. Fullständiga tävlingsbestämmelser finns dessvärre ännu inte publicerade.

Tanken från början var att åldersserierna, D50, D60 osv, skulle upphöra, men då många klubbar protesterade mot borttagandet kommer dessa serier att finnas även 2017. Detta har fått till följd att man ännu inte fått klart med arrangerande klubbar till alla spelomgångarna i de olika serierna.

Anmälda lag

Vi har anmält ett lag med hcp 0 – 20,4 och ett med hcp 26,5 – 36 i Skåneserien.

Vi har som tidigare även anmält ett lag i Foursome med handicap.

Arrangör

Vi kommer att vara arrangörer för omgång 1 av Skåneseriens Mittzon med hcp 0 – 20,4 den 17 maj men fortsatta spelprogrammet för denna serie är ännu inte klart.

Spelplanen för det andra laget i Skåneserien med hcp 26,5 – 36 är klar. Vi spelar på

• Vellinge GK – den 18 maj
  • Bosjökloster GK – den 13 juni
  • Ystad GK – den 3 augusti
  • Skyrups GK – den 23 augusti

Foursomeserien

Foursomeserien vi deltar i inleder med spel på Höganäs GK sön den 7 maj men tyvärr har man inte fått klart med arrangör till andra omgången ännu. Serien avslutas den 20 aug på Romeleåsens GK. Vi får återkomma med tävlingsbestämmelser och spelplan så snart vi vet.

Uttagning till seriespelet för damerna

Uttagningstävlingar till Damernas seriespel 2017 spelas på Slottsbanan som 18 hål slaggolf från röd tee enligt följande:

Foursome – Söndagen den 23 april kl. 11.00  med samling 10.40.

Singel – Måndagen den 24 april kl 9.00 med samling 8.40 och/eller Torsdagen den 27 april kl. 14.30 med samling 14.10 Bästa resultatet räknas om du deltar i båda uttagningarna.

Serielagsträning

Det kommer att vara serielagsträning för alla representationslagen med start lördagen den 8 april och pågår i olika grupper under april och maj. Program och anmälan på anslagstavlan.

ALLA intresserade  är mycket välkomna!