Handigolf

DatumTidAktivitet
Månd 24 apr17:30Uppstart
Onsd 3 maj17:30Träning med Pro
OBS datumet - vi flyttar från 1 till 3 maj pga helg!!
Månd 8 maj17:30Träning med Pro
Månd 15 maj17:30Träning med Pro
Månd 22 maj17:30Träning med Pro
Månd 29 maj17:30Träning med Pro
Månd 5 jun17:30Avslutning vårtermin
Månd 4 sep17:30Träning med Pro
Månd 11 sep17:30Träning med Pro
Månd 18 sep17:30Träning med Pro
Månd 25 sep17:30Träning med Pro
Månd 2 okt17:30Träning med Pro
Månd 9 okt17:30Träning med Pro
Månd 16 okt17:30Säsongsavslutning
Träning med Pro

Handigolf - golf för alla!

Välkommen att spela golf och träna oavsett vilken funktionsvariation du har. I vår grupp får alla vara med.

Tillsammans med vår pro Måns Lundberg lägger vi upp ett träningsschema under vår- och hösttermin. Träningsstarten sker måndagen den 24 april.

OBS! Golf är en sällskapssport och då är det viktigt att ens vänner/ledsagare/familjemedlemmar också spelar golf. Så vill du ha träning samtidigt med oss så är alla varmt välkomna!

DWGK har mångårigt samarbete med Furuboda Folkhögskola, där stor kompetens finns inom golf, bemötande och handikappkunskap. Christina Lindberg som är medlem i DWGK har anknytning till Furuboda och är eldsjälen som tillsammans med DWGK Handigolfsektion driver verksamheten. Klubben har ett fantastiskt stort och bra träningsområde och en av Sveriges finaste korthålsbanor som gör träningen rolig.
Golfbil och klubbor finns att låna under träning. Klubben har under säsong möjlighet att låna en powergolf stol från Furuboda.

Stolen gör det möjligt för rörelsehindrade att stå upp och slå. Har du elscooter eller permobil så kan du använda de på banan.

Handigolf elit

Patric Bohlin från DWGK är handigolfspelare på Sverige elitnivå.

Här kommer inom kort lite text och bilder om Patrics upplevelser 2016!

Lär dig mer om handigolf

Svenska Golfförbundet har mycket material, bilder och filmer som visar dig som är nyfiken mer om handigolfverksamheten.

Värt att notera är att det finns elitverksamhet både lokalt, på nationell och internationell nivå. Sverige ligger långt framme, men andra nationer kommer starkt. Vi hoppas på att golfen kommer in i Paralympics så småningom.

Här kan du se en film om handigolf!

Henrik Stenson är ambassadör för handigolf i Sverige. Här kan du se en film där Henrik Stenson delar ut pris till Årets Handigolfare!